3.Przełożyć ciasto do miski, przykryć folią i wstawić do lodówki na dwie godziny.
4.Po wyjęciu, podzielić ciasto na cztery części.
5.Każdą część rozwałkować na prostokąt o wymiarach 25 x 20 cm. Posmarować roztopionym masłem.
6.Cukier wymieszać z cynamonem i posypać ciasto posmarowane masłem.
7.Zwinąć rulony i naciąć nożycami, nie docinając do kończ, pod kątem 45 stopni. Pierwszy kawałek odwinąć w lewo, drugi w prawo a trzeci na środek.
8.Ostatni przycięty kawałek powinien być na środku.
9.Wszystkie rulony nacinać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
10.Posmarować roztrzepanym jajkiem i piec 15 - 20 minut w temperaturze 180 stopni. Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny i po wystygnięciu drożdżówki polukrować.
Komentarze