drożdżowe racuchy z truskawką i wiórkami kokosowymi

0 (0 ocen)

  • 50 min

zamiast truskawek można dodać sezonowe owoce

  • 50 min

Składniki:

  • mąka 1, 5 szklanki
    drożdże 2 łyżeczki
    cukier 5 łyżek
    cukier waniliowy 1 opakowanie
    jajka 2 sztuki
    mleko 3,2% 1/2 szklanki
    truskawki świeże
    cukier puder
    olej do smażenia
    wiórki kokosowe

Drożdżowe racuchy z truskawką i wiórkami kokosowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mąkę wsypuję do miski ,dodaję ,cukry. jajka oraz ciepłe mleko,mieszam ,następnie kruszę drożdże
    wszystko mieszam , odstawiam na pół godziny ,truskawki kroję i obtaczam w wiórkach kokosowych ,na patelni rozgrzewam olej i wlewam po 2 łyżki ciasta na ciasto kładę po 2 połówki truskawek smażę z obu stron na złoty kolor ,podaję na ciepło z truskawkami oraz posypane cukrem pudrem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy