DROŻDŻÓWKA ZOSI

0 (0 ocen)

  • 60 min

Z zeszytu

  • 60 min

Składniki:

  • 70 mąki
    3 jajka
    1 szklanka mleka
    6 łyżek cukru
    6 łyżek oleju
    8 dag drożdży
    olejek cytrynowy
    1 cukier wanilinowy
    szczypta soli
    70 dag rabarbaru

    KRUSZONKA :

    1 szklanka mąk, 1/2 szklanki cukru , 1/2 szklanki masła /można sobie proporcje zwiększyć /

Drożdżówka zosi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrami i odrobiną soli ,letnie mleko wymieszać z drożdżami zmiksować wlać do mąki wyrobić dodając olej i aromat .Ciasto wyłożyć na blaszce takiej z piekarnika ułożyć na nim pokrojony rabarbar .Posypać kruszonką .Piec 45 minut w 180 stopniach.Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy