Drożdżówki z serem i jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki połączyć w miseczce. Wyrobić elastyczne ciasto (może się trochę lepić). Oprószyć mąką, przykryć ściereczką i wstawić na noc do lodówki.
2.Rano połączyć ze sobą twaróg, miód i cukier waniliowy. Następnie wyjąć ciasto, lekko wyrobić. Rozwałkować na prostokąt 30 x 35 cm, oprószając lekko mąką.
3.Powierzchnię posmarować twarożkiem, posypać jagodami. Całość zwinąć wzdłuż krótszego boku. Pokroić na 8 równych części. Ułożyć je na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia powierzchnią ściętą do góry, w odległości około 1 cm od siebie. Odstawić znowu do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, na około 60 minut.
4.Piec w temperaturze 190 stopni przez około 20 - 30 minut. Przestudzone polukrować. Smacznego :)
Komentarze