Drobiowe cygara z kolorowym nadzieniem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste i bardzo efektowne danie na każdą okazję, szczególnie te uroczyste;) U mnie sprawdziło się wiele razy i zawsze robiło duże wrażenie na gościach. Cygara gwarantują wspaniałe doznania zarówno estetyczne jak i smakowe;)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety z kurczaka: 2 sztuki
    - pieczarki małe: 8 sztuk
    - cebulki małe: 8 sztuk
    - salami plasterki: 8 sztuk
    - ANANAS Z PUSZKI plastry: 4 sztuki
    - jaja: 2 sztuki
    - bułka tarta: 1 szklanka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowe cygara z kolorowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet podzielić na połówki i rozbić na cienkie duże kotlety. Opruszyć je solą i pieprzem. Pieczarki ugotować w osolonej wodzie. Cebule przekroić na połówki. Ananasy pokroić na cząstki a salami poskładać w kostkę.
  • 2. Cebulki, pieczarki, ananas i salami układać w dowolnej kolejności na filetach i owinąć ciasno filetami. Składniki farszu można wcześniej ponabijać na patyki do szaszłyków, wtedy łatwiej zwinąć cygaro. Pospinać końce wykałaczkami i opanierować cygara w osolonym, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano ze wszystkich stron.
  • 3. Przed podaniem przekroić wzdłuż - wtedy najlepiej się prezentują.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować