Drobiowe gniazdka ze szpinakiem i serem pleśniowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Kurczak i szpinak to pyszne połączenie, za którym przepadają moje dzieci.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    1 opakowanie mrożonego szpinaku
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    4 łyżki tartego sera pleśniowego (ja użyłam złocistego lazura)
    2 pomidory
    pieprz ziołowy
    bazylia
    sól, pieprz do smaku
    olej do smażenia

Drobiowe gniazdka ze szpinakiem i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić. Cebulę i czosnek drobno pokroić, a następnie przesmażyć na oleju. Gdy się zeszkli dodać szpinak. Przesmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem, ew. wegetą.
  • Drobiowe gniazdka ze szpinakiem i serem pleśniowym 2. Filet z piersii z kurczaka pokroić w plastry, naciąć na środku, aby powstała kieszonka. Posypać ziołowym pieprzem i solą. Ułożyć płasko na blaszce, w naciętą kieszonkę włożyć szpinak, posypać tartym serem pleśniowym, na górę nałożyć posiekane drobno pomidory i posypać bazylią.
  • 3. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 25-30 minut. Można podawać z makaronem ze szpinakiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy