Drobiowe kieszonki z papryką i serem

4.5 (172 ocen)

Smaczne fileciki z kurczaka nadziane ciągnącym serem i czerwoną papryką. Rewelacyjne na ciepło do obiadu, jak i pokrojone zimne na kanapki.

Składniki:

  • 3 pojedyńcze filety z kurczaka
    Przyprawa do kurczaka
    Słodka czerwona papryka
    1 ząbek czosnku
    1 czerwona papryka
    150 g żółtego sera
    Oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowe kieszonki z papryką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Każdy filet nacinamy nożem tak, aby w środku powstała kieszonka. Mięso nacieramy przyprawą do kurczaka i słodką papryką. Czerwoną paprykę kroimy w małą kosteczkę, ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Paprykę i ser mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Farszem napełniamy kieszonki. Mięso układamy w żaroodpornym naczyniu. Resztę papryki i sera wykładamy na wierzch kurczaka. Całość podlewamy oliwą z oliwek. Pieczemy pod przykryciem przez 40 minut w 190*C. Pod koniec możemy odkryć mięso, aby ładnie się przyrumieniło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować