Drobiowe koperty z bobem i serkiem kanapkowym

0 (0 ocen)

Koperty drobiowe wypełnione po brzegi bobem oraz serkiem kanapowym z pomidorami i bazylią. Idealne jako syte danie obiadowe , podane z ziemniakami i sałatką.

Składniki:

  • 250 g bobu
    1 łyżeczka masła 82%
    1 łyżka posiekanego kopru
    1 pojedyncza pierś z kurczaka
    2 łyżki serka kanapowego z pomidorami i bazylią ( typu greckiego)
    sól , pieprz
    Panierka:
    1 jajko
    2 łyżki mleka
    mąka pszenna
    bułka tarta
    smalec lub olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Drobiowe koperty z bobem i serkiem kanapkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Drobiowe koperty z bobem i serkiem kanapkowym 1. Bób gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku , odcedzamy , gorący obieramy.
    Do bobu dodajemy pieprz oraz masło , rozgniatamy widelcem.
    Wsypujemy koper mieszamy.
  • Drobiowe koperty z bobem i serkiem kanapkowym 2. Pierś z kurczaka oczyszczamy , myjemy , osuszamy.
    Przekrawamy na pół wzdłuż , rozbijamy cienko , oprószamy solą i pieprzem.
  • Drobiowe koperty z bobem i serkiem kanapkowym 3. Na każdy płat mięsa nakładamy łyżkę serka kanapkowego oraz jedną drugą bobu.
    Składamy mięso na pół tworząc kopertę.
  • Drobiowe koperty z bobem i serkiem kanapkowym 4. Panierujemy najpierw w mące a następnie w roztrzepanym jaju z mlekiem oraz bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym tłuszczu (tłuszczu musi być tyle by zakrywały koperty do połowy) na rumiano z obu stron.
    Odsączamy na ręczniku papierowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Drób Mięso Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować