DROBIOWE KOTLETY Z KURKUMĄ, POREM I NATKĄ PIETRUSZKI

4.49 (152 ocen)

  • 25 min

Ciekawa odmiana zwykłych kotletów mielonych. :)

  • 25 min

Składniki:

  • 30 dkg mielonego z kurczaka,
    20 dkg mielonego z indyka,
    średni por,
    3/4 pęczka pietruszki,
    większy ząbek czosnku,
    około 1 i 1/2 łyżeczki kurkumy,
    sól,
    papryka ostra,
    bazylia,
    oregano,
    łyżka masła,
    około 5 łyżek bułki tartej,
    jajko.
Wystaw ocenę:

4.49 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Drobiowe kotlety z kurkumą, porem i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por przekrawam na pół, kroję w cienkie plasterki, następnie podsmażam na maśle.
    Mięso łączę z jajkiem, bułką tartą, przyprawami, posiekanym czosnkiem i pietruszką oraz podsmażonym porem. Dobrze wyrabiam.
    Z masy formuję kotleciki, smażę na rozgrzanym oleju po około 5 minut z każdej strony.

Porady

Mielone drobiowe można zastąpić innym rodzajem mięsa mielonego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować