Drobiowe polędwiczki w panierce i z owocami.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczne drobiowe polędwiczki z dodatkiem owoców.

  • 30 min

Składniki:

  • polędwiczka z kurczaka 8 sztuk
    jajka 2 sztuki
    mandarynki 1-2 sztuki
    kiwi 1 sztuka
    ser żółty 4 plastry
    jabłko ok1/2 sztuki
    sól
    pieprz
    bułka tarta
    olej


Drobiowe polędwiczki w panierce i z owocami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki umyć i lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Jajko roztrzepać z odrobiną wody. Polędwiczki panierować w jajku i bułce. Smażyć na rumiano ale nie przypiekać zbytnio.

    Owoce obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć na każdej polędwiczce. Ser przekroić na połowy albo pokroić w paski i przykryć nim owoce. Zapiekać do rozpuszczenia sera.


Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy