Drobiowe roladki z boczkiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie :
Mięso opłukaj i przetnij wzdłuż na pół. posyp solą, pieprzem i papryką słodką. Delikatnie rozbij filety. Ugotuj szpinak w osolonej wodzie - około 2-3 minuty. Na rozgrzanej patelni wlej odrobinę oleju. Wrzuć pokrojony boczek, czosnek i cebulę. Podsmaż chwilę. Dodaj ugotowany szpinak i ricottę. Całość delikatnie połącz. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na każdym filecie ułóż odpowiednią ilość farszu. Zwiń roladki spinając wykałaczką lub zwiąż sznurkiem spożywczym. Roladki podsmaż z każdej strony. Wlej bulion i całość włóż do piekarnika na 15 minut w temperaturze 200 stopni. Do sosu wlej śmietanę i dopraw do smaku.
Komentarze