Warzywno - drobiowe szaszłyki to świetna propozycja dla fanów kurczaka, który w połączeniu ze świeżymi, kolorowymi warzywami smakuje rewelacyjnie. To ciekawy pomysł na szybki, pełnowartościowy obiad.
Drobiowe szaszłyki z kolorową papryką i kolbami kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z kurczaka umyć, pokroić na 30 kawałków, oprószyć przyprawą
do kurczaka. Odstawić na około 20minut.
2.Czerwoną i zieloną paprykę pokroić na 10 kawałków. Cebulę obrać i pokroić na 10 plastrów. Kolby kukurydzy, ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Następnie wystudzić i pokroić na 15 kawałków o grubości 1-1,5cm.
3.Składniki nabijać na patyki do szaszłyków według kolejności:
kukurydza, filet, cebula czerwona, filet, zielona papryka, czerwona papryka, filet, kukurydza, filet, czerwona papryka, zielona papryka, filet, cebula czerwona, filet, kukurydza.
4.Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez około 30-35 minut. Szaszłyki również można upiec na grillu.
Komentarze