Drobiowo indyczy pasztet z watróbka i warzywami przyprawiony ziołami

4.5 (165 ocen)

  • 2 godz.

polecam smaczny domowy drobiowy pasztet z warzywami i ziołami.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 średnie udka drobiowe
    około 40 dag miesa indyczego
    40 dag watróbki drobiowej
    2 marchewki
    1 korzeń pietruszki
    2 cebule białe
    4 jajka
    pieprz
    sól
    ziele angielskie
    szawia do smaku
    rozmaryn do smaku
    natka do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pasztet Pasztet drobiowy

Drobiowo indyczy pasztet z watróbka i warzywami przyprawiony ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć, obrac .
    Watróbke oczyscic z błon.
    Żółtka oddzielić od białek
    ---------------------------------------------------
    Do garnka wrzucić opłukane udka, mięso indycze i obrane warzywa. Posolić,dodać pieprz,ziele i liść laurowy. Gotować na małym ogniu do miękkości.Nastepnie gdy przestygnie, obrać mięso ze wszystkich kości
    Cebule pokroić w kostkę i usmażyć wraz z wątróbką drobiową .
    Mięso , warzywa oraz usmazona wątróbkę zmielić w maszynce.
    Do masy dodac namoczoną w bulionie w którym gotowało się mięso czerstwą bułkę oraz żółtka , przyprawy i zioła do smaku.
    Białka ubić na sztywną pianę dodać do masy i delikatnie wszystko wymieszać
    Mase przełożyć do wyłożonej papierem średniej wielkości foremki . Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 70-80 minut .
    Wyjąc z formy gdy ostygnie, przed podaniem mozna udekorowac świeża natką, -smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować