Drobiowy gulasz z udźca kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso oddzielamy od kości, kroimy w kostkę, następnie podsmażamy i dusimy około 15 min aż będzie miękkie.
Cebule, paprykę i ogórka kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w ćwiartki.
Cebulę podsmażamy na oleju z dodatkiem masła. Dodajemy pieczarki i ( ¾)papryki i chwilę dusimy (ok 5 min).
Mięso mieszamy z podsmażonymi pieczarkami, papryką i cebulą. Wlewamy bulion i zagotowujemy. Dodajemy koncentrat. Doprawiamy mielonymi paprykami, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, gotujemy około 15 min. na małym ogniu, następnie dodajemy ogórki i resztę papryki, musztardę i jeszcze gotujemy ok 10 min. Zagęszczamy mąką i śmietaną, doprawiamy do smaku, zagotujemy jeszcze raz. Danie podajemy z pieczywem, kaszą lub ziemniakami. Smacznego!
Komentarze