Drapaniec jabłkowo - kisielowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto : Z żółtek , maki , proszku do pieczenia , cukru waniliowego zarabiamy ciasto . Dzielimy na 3 części do jednej dodajemy kakao wkładamy do zamrażalki na 20 minut. Po tym czasie wyciągnąć białe ciasto wziąć tarkę zetrzeć na blachę która jest wyłożona papierem do pieczenia , posypać bułką tartą .
2.Obieramy jabłka i trzemy je do miski , układamy na cieście i posypujemy cynamonem .
3.Z białek ubijamy sztywną pianę dodajemy powoli cukier a na końcu wsypujemy kisiel .
Pianę dajemy na jabłka i na końcu trzemy 2 ciasta które zostały , na przemian białe i to z kakaem
Na końcu pieczemy 50 minut
SMACZNEGO !!!
Porady
Jeśli ktoś nie chce trzeć na tarce ciasta pod spód można go rozwałkować i położyć ale wtedy też trzeba posypać bułka tarta.
Komentarze