dwukolorowy krem papryowy

0 (0 ocen)

świetnie smakuje i wygląda

Składniki:

  • 2x 4 papryki ( u mnie białe i czerwone)
    1,5l bulionu
    pieprz, przyprawa uniwersalna, chili

Dwukolorowy krem papryowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krem 1. * bulion dzielimy na dwie porcję, do każdej wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę - oddzielnie kolorami. Gotujemy aż papryki będą miękkie. Następnie blendujemy - jeśli jest zbyt dużo wody, to odlewamy trochę by zupa nie wyszła zbyt rzadka. Kremy znów wrzucamy na gaz i doprawiamy do smaku, czerwony kolor doprawiłam chili. Gdy zupy są gotowe przecieramy je przez sitko

    * sposób na nalanie kremu: wlewamy do 2 szklanek (kubków) po trochę kremów i równocześnie, powoli wlewamy na talerz

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy