Duszony filet z kurczaka z pieczarkami

4.5 (188 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Moje ulubione danie z dzieciństwa.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    30 dag pieczarek
    przyprawa do kurczaka
    cebula
    olej lub margaryna
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszony filet z kurczaka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta umyć,osuszyć i przekroić na pół. W rondlu roztopić tłuszcz i włożyć mięso. Obficie posypać przyprawą do kurczaka. Dusić chwilę pod przykryciem. Następnie obrać cebulę, pokroić ją na kostki i dodać do duszonego mięsa. Pieczarki pokroić w kawałki (na 6 lub 8 części) i także dodać do mięsa. Po obsmażeniu jednej strony, przewrócić fileta na drugą stronę, posypać przyprawą i dusić do 1 godziny (w zależności od wielkości filetów). W razie potrzeby delikatnie podlać mięso wodą. Podawać z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Filet z kurczaka Kurczak Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować