Duszony łosoś z ziemniakami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

i kuminem z dodatkiem smażonej rukoli z zielonym groszkiem

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • WSZYSTKIE PRODUKTY DOSTęPNE W SKLEPIE ALMA WWW.ALMA24.PL:
    - filet z łososia(świeży): 200 gramów
    - posiekana dymka: 1 sztuka
    - obrany pokrojony w grubą kostkę ziemniak: 1 sztuka
    - pokrojona w paski czerwona papryka: 1 sztuka
    - białe wino: 60 mililitrów
    - oliwa z oliwek: 30 gramów
    - ząbek czosnku: 1 sztuka
    - kumin: 0.5 łyżeczki
    - natka pietruszki do smaku: 1 sztuka
    - sól i pierz: 3 szczypty
    - Rukola Fit&Easy: 1 opakowanie
    - groszek zielony Hortex: 100 gramów
    - wino białe do podlewania rukoli: 60 mililitrów
    - Papier do gotowania i smażenia Saga: 1 opakowanie

Duszony łosoś z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Solimy i pieprzymy rybę, panierujemy w małej ilości mąki, smażymy na oliwie z oliwek.
  • Fit & Easy rukola 2. Dodajemy posiekany czosnek, dymkę i kumin, podsmażamy. Dodajemy wino, ziemniaki i paprykę. Podlewamy wodą i ok. 20 min dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Następnie wyjmujemy rybę i redukujemy sos na bardzo dużym ogniu ciągle mieszając.
  • 3. Rozmrożony groszek wrzucamy na rozgrzaną oliwę, smażymy ok. 3 min, dodajemy rukolę, podlewamy winem. Następnie doprawiamy i układamy na rybie.

Komentarze

Podobne przepisy