Duszona czerwona kapusta (z sokiem pomarańczowym)

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo lubię czerwoną kapustę, zarówno na surowo, jak i duszoną. Dziś udusiłam ją z cebulką, porem i ziołami, z dodatkiem soku z pomarańczy. Troszkę mięty dodało całości cudownej świeżości. Polecam Wam serdecznie tę wersję, jest bardzo smaczna.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 mała główka czerwonej kapusty
    1 duża cebula
    5 cm jasnej części pora
    sok z 1 pomarańczy (ok. pół szklanki)
    1 łyżeczka suszonego majeranku
    1 łyżka posiekanych liści świeżej mięty
    1 łyżka oleju
    sól, pieprz do smaku

Duszona czerwona kapusta (z sokiem pomarańczowym) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki:
    1 mała główka czerwonej kapusty
    1 duża cebula
    5 cm jasnej części pora
    sok z 1 pomarańczy (ok. pół szklanki)
    1 łyżeczka suszonego majeranku
    1 łyżka posiekanych liści świeżej mięty
    1 łyżka oleju
    sól, pieprz do smaku

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy