DUSZONA KAPUSTA KISZONA w wersji light

4.5 (160 ocen)

  • 60 min

Super dodatek do mięsa, w moim wykonaniu do kotletów. Wersja light ze względu na zastąpienie boczku, kabanosem drobiowym:)

  • 60 min

Składniki:

  • 80 dag kapusty kiszonej
    duża cebula
    2 kabanosy najlepiej mocno wędzone
    2 łyżki masła
    liść laurowy, ziele angielskie
    1,5 łyżki mąki
    pieprz, przyprawa uniwersalna
    łyżka majeranku
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Duszona kapusta kiszona w wersji light - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • duszona kapusta kiszona 1. Kapuste kiszoną odciskamy z soku i wkładamy do garnka, zalewamy wrzącą wodą tak aby ją lekko zakryła. Dodajemy lisc laurowy i ziarenka ziela oraz masło. Dusimy pod przykryciem do momentu aż woda praktycznie wyparuje a kapusta będzie miękka.
  • kabanos z cebulką 2. Kabanosa i cebulę kroimy w drobną kostkę.
    Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy kabanosa, następnie dorzucamy cebule.Gdy kabanos i cebula się przyrumieni dodajemy mąkę i mieszamy w celu uzyskania jednolitej zasmażki.
  • 3. Zasmażkę dodajemy do kapusty i mieszamy.Przyprawiamy pieprzem, majerankiem i przyprawą uniwersalną. Mieszamy i chwilę jeszcze dusimy. W razie gdyby kapusta byłaby zbyt kwaśna, mozna dodać trochę cukru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Cebula Kabanosy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować