Duszona karkówka na słodko-kwaśno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, pokroić w kostkę, posypać solą, pieprzem, czubrycą czerwoną i obsmażyć na oliwie z oliwek. Dorzucić paprykę i dusić około 15 minut. Posypać papryka słodką mieloną, wkroić pomidora, dołożyć grzyby i pokrojonego ananasa i dusić pod przykryciem około 40-60 minut (ja dusiłam bardzo długo, by mięso się ‘rozpadało’) Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i w razie potrzeby zagęścić odrobiną mąki.
2.Rukolę umyć, posiekać, wkroić pomidora, oliwki. Trochę oliwy wymieszać z czubrycą zieloną i dodać do sałatki. Wymieszać.
3.Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Przed podaniem posypać czubrycą czerwoną.
Komentarze