Duszona wołowina w czekoladzie

4.5 (149 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dzięki czekoladzie ta potrawa jest wyśmienita...smakuje rewelacyjnie, no i oczywiście poprawia nastrój :) zwłaszcza w chłodne dni...

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wołowina: 60 dekagramów
    - pomidory: 40 dekagramów
    - cebula czerwona duża: 2 sztuki
    - czosnek: 4 ząbki
    - olej: 50 mililitrów
    - papryczka chili: 3 sztuki
    - czekolada mleczna bądź gorzka: 10 dekagramów
    - cienkie plastry boczku: 4 dekagramy
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszona wołowina w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso pokroić w kostkę
    2. Pomidory pokroić na kawałki
    3. Jedną cebulę i czosnek drobno posiekać, a drugą cebulę pokroić w większe kawałki
    4. Na patelni rozgrać olej i usmażyć mięso
    5. Dodać posiekaną cebulę, czosnek, połowę pomidorów i gotować przez około 5 minut
    6. Dodać posiekane chili, pokruszoną czekoladę i sól
    7. Dolać wrzącą wodę ale tak by nie zalać całości. Dusić na wolnym ogniu aż mięsko będzie miękkie
    8. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć
    9. Dodać pozostałe pomidorki, cebulę i wołowinę. Wymieszać i poddusić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Chili Czekolada Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować