duszone "golonki z indyka"

4.48 (195 ocen)

Obiad, który robi się sam;)

Składniki:

  • 2 udka z indyka, u mnie każde miało około 1 kg
    duża marchewka
    seler
    duża pietruszka
    świeża papryczka chili
    2 cebule
    3 łyżki sklarowanego masła
    główka czosnku

    przyprawy: pieprz czarny, ziele kolendry, gorczyca, ziele angielskie, liść laurowy, sól morska
    olej
Wystaw ocenę:

4.48 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszone "golonki z indyka" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przyprawy rozcieramy w moździerzu.
  • 2. Przyprawami nacieramy dokładnie udka. Udka skrapiamy olejem. Jeszcze chwilę je masujemy. Odstawiamy na noc w chłodne miejsce.
  • 3. W garnku o grubym dnie, ja użyłam żeliwnego roztapiamy masło. Na maśle na dużym ogniu obsmażamy mięso ze wszystkich stron.
  • 4. Po obsmażeniu mięsa zmniejszamy ogień. Dodajemy pokrojone warzywa. Dolewamy 2 szklanki wody i dusimy pod przykryciem na bardzo wolnym ogniu przez kilka godzin, aż mięso będzie miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować