Dynia marynowana

4.99 (143 ocen)

  • 45 min

Doskonały dodatek do dań mięsnych

  • 45 min

Składniki:

  • 2 kg dyni
    3 szkl cukru
    1 1/2 szkl wody
    1/2 szkl octu 10%
    1 łyżeczka soli
    3 goździki
    płaska łyżeczka imbiru mielonego
Wystaw ocenę:

4.99 (143 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Dynia marynowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obrać, oczyścić i pokroić w kostkę.
  • 2. Wodę z cukrem zagotować i partiami wkładać pokrojoną dynię. Gotować 5-7 minut. Gorącą wkładać do słoików.
  • 3. Do syropu w którym gotowała się dyna dodać pozostałe składniki, zagotować i zalać dynię w słoikach. Zakręcić i owinąć słoiki grubym kocem. Pozostawić do następnego dnia.
  • do dekorowania potraw 4. Dynię przed zamarynowaniem możemy pokroić ozdobnie, i używać do dekorowania potraw.

Porady

Można słoiki z dynią przez 15 minut pasteryzować.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować