Dynia na gęsto z mięsem i papryką

4.5 (175 ocen)

  • 30 min

Wspaniały gorący, pożywny posiłek

  • 30 min

Składniki:

  • 60 dkg dyni miąższu
    50 dkg mięsa mielonego z indyka
    1 strąk papryki czerwonej
    1 strąk papryki żółtej
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 cebula
    4 łyżki oleju
    250 ml bulionu warzywnego
    sól, pieprz
    czubryca, oregano
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dynia na gęsto z mięsem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1aasvl9 1. Dynię pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić, wydrążyć nasiona pokroić w duże kawałki. W garnku rozgrzać olej, włożyć mięso, smażyć aż utraci kolor różowy. Dodać cebulę, dynię, paprykę, krótko dusić. Do potrawy dodać oregano, czubrycę, koncentrat , bulion. Garnek przykryć , gotować około 25min , od czasu do czasu mieszać. Danie doprawić solą i pieprzem.

Porady

Do potrawy polecam czerwone winko wytrawne

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Imieniny Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować