Dyniowy przekładaniec z pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę rozpuścić i wymieszać z cukrem. Po przestudzeniu dodać puree z dyni i ponownie wymieszać za pomocą blendera.
2.Dodać pozostałe składniki i wymieszać łyżką.
3.Piec w temp 160C ok 50 minut, po czym wyłączyć piernik i wyjąć po 10 minutach.
Po godzinie ciasto przekroić wzdłuż na pół .
4.Przygotowanie masy:
Twaróg zblendować. 1 szklankę mleka zagotować a w pozostałą połowę szklanki wymieszać wraz z budyniem.
5.Do gotującego się mleka wsypać wiórki kokosowe i wlać budyń rozmieszany w mleku. Mieszać do momentu zagotowania. Zmniejszyć ogien do minimum, wsypać kaszę manną i gotować ok 5 minut.
6.Smarować ciepłą, ale nie gorącą masą ciasto. Złożyć, docisnąć i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Komentarze