Dyniowe tiramisu

0 (0 ocen)

Pyszny włoski deser w jesiennej wersji:)

Składniki:

  • Składniki:
    200g okrągłych biszkoptów,
    1/2 szklanki zaparzonej kawy,
    3 łyżki likieru Amaretto.

    Krem dyniowy:
    3/4 szklanki puree z dyni,
    1/2 szklanki cukru,
    1/2 szklanki śmietanki 30%,
    łyżeczka cynamonu,
    1/4 łyżeczki imbiru,
    szczypta soli.

    Śmietanka:
    250g serka mascarpone,
    1/2 szklanki śmietanki 30%,
    1/4 szklanki cukru,
    starta czekolada.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Tiramisu Kawy

Dyniowe tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sur tiramisu dyniowe 1. Kawę przestudzić, odcedzić i połączyć z likierem. W mieszance obtaczać biszkopty i układać w szklanym naczyniu, jeden obok drugiego.
  • 2. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier. Zmiksowane puree z dyni wymieszać z przyprawami, dodać do ubitej śmietany. Dokładnie wymieszać. Połowę masy rozsmarować na biszkoptach. Przykryć kolejną warstwą umoczonych w kawie ciastek. Wyłożyć resztę masy dyniowej, przykryć ostatnią warstwą namoczonych biszkoptów.
  • sur tiramisu z dynią2 3. Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier i mascarpone, krótko zmiksować. Masę rozsmarować na wierzchu deseru. Schłodzić. Przed podaniem posypać startą mleczną i gorzką czekoladą. Tiramisu przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować