Dyniowe tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kawę przestudzić, odcedzić i połączyć z likierem. W mieszance obtaczać biszkopty i układać w szklanym naczyniu, jeden obok drugiego.
2.Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier. Zmiksowane puree z dyni wymieszać z przyprawami, dodać do ubitej śmietany. Dokładnie wymieszać. Połowę masy rozsmarować na biszkoptach. Przykryć kolejną warstwą umoczonych w kawie ciastek. Wyłożyć resztę masy dyniowej, przykryć ostatnią warstwą namoczonych biszkoptów.
3.Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier i mascarpone, krótko zmiksować. Masę rozsmarować na wierzchu deseru. Schłodzić. Przed podaniem posypać startą mleczną i gorzką czekoladą. Tiramisu przechowywać w lodówce.
Komentarze