Dyniowo-marchewkowa zupa krem

4.98 (198 ocen)

  • 40 min

Bardzo gęsta i smaczna zupa.Lekko słodka za sprawą marchewki i lekko pikantna za sprawą przypraw.

  • 40 min

Składniki:

  • 50 dag miąższu dyni
    50 dag marchewki
    1 cebula
    1 pietruszka
    3 łyżki masła lub margaryny
    4 szklanki bulionu warzywnego
    sól,pieprz
    suszona bazylia
    zioła prowansalskie
    mielony imbir
    mielona gałka muszkatołowa
Wystaw ocenę:

4.98 (198 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Zupa krem z dyni

Dyniowo-marchewkowa zupa krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki,cebulę i pietruszkę obrać,umyć i razem z dynią pokroić na mniejsze kawałki.
  • Przesmażanie warzyw. 2. W garnku rozgrzać masło,wrzucić warzywa i chwilę przesmażyć.
  • Gotowanie. 3. Następnie do warzyw wlać gorący bulion i gotować do miękkości.
  • Zmiksowana. 4. Gdy warzywa będą miękkie zupę dokładnie zmiksować.
  • Zupa krem. 5. Gotową zupę przyprawić do smaku solą,pieprzem,bazylią,ziołami prowansalskimi,imbirem i gałką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować