Dzień dobry, u Was też tak słonecznie jak we Wrocławiu? Dzisiaj miałam ochotę na zupę krem i oto ona. Dyniowo- brzoskwiniowy krem z lekką nutką karmelu:)
Dyniowo-brzoskwiniowa zupa-krem z lekką nutką karmelu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dynie umyć obrać, pokroić w kostkę. Brzoskwinie umyć, wyjąc pestki i pokroić na ćwiartki.
W garnku rozpuścić olej, dodać cukier i dynie i smażyć na średnim ogniu przez około 5-7 minut ciągle mieszając. Następnie wlać wodę, wymieszać i gotować przez około 10 minut, aż dynia zmięknie. Dodać przyprawy, brzoskwinie i śmietankę, wymieszać dokładnie, poczekać aż się zagotuję i zblendować. Podawać z prażonymi migdałami lub pestkami dyni. Smacznego :)
Komentarze