Dżem morelowo-brzoskwiniowy

4.5 (172 ocen)

  • Dla 1 osoby

Taki dżem będzie świetny do ciast, tortów, babeczek i naleśników.

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 300 g moreli
    300 g brzoskwiń
    500 g cukru żelującego 1:1
    1 cytryna
    1 laska cynamonu
    60 ml likieru pomarańczowego
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Dżem morelowo-brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Morele i brzoskwinie myjemy, usuwamy pestki, kroimy na mniejsze części. Mieszamy z cukrem oraz skórką i sokiem z 1 cytryny. Odstawiamy na 3h.Po tym czasie, dodajemy laskę cynamonu i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 4 minuty.Wyjmujemy cynamon. Dodajemy likier i mieszamy. Gorące przekładamy do wyparzonych słoików.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować