Dżem cytrynowy

4.49 (200 ocen)

niecodzienny dżem - z cytryn

Składniki:

  • 1 kg cytryn
    2 szk cukru
    1 żel do dżemów
Wystaw ocenę:

4.49 (200 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Dżem cytrynowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cytryny bez skórki 1. Cytryny sparzyć.
    Z każdej z nich zetrzeć na drobnych oczkach skórkę.
  • pokrojone cytryny 2. Cytryny bez skórki pokroić na kawałki, usunąć pestki.
    Pokrojone cytryny wrzucić do rozdrabniacza i dokładnie zmiksować.
  • cytryny przed smażeniem 3. Startą skórkę i zmiksowane owoce wrzucić do rondla lub na patelnię, dodać cukier i smażyć około 15 minut.
    Dodać żel do dżemów i smażyć jeszcze około 3 minuty.
    Gorącym dżemem napełnić słoiczki i szczelnie zamknąć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować