Dżem jabłkowy z cynamonem

4.51 (200 ocen)

Pyszny, z wyraźną nutą cynamonu domowy dżem jabłkowy. Idealny do naleśników czy kanapek. Na pewno Wam zasmakuję :D Polecam!

Składniki:

  • 4kg. kwaśnych jabłek
    2 łyżki zmielonego cynamonu
    sok z 1 cytryny
    1/2-1szkl. cukru (w zależności od słodkości jabłek)
    1szkl. wody
Wystaw ocenę:

4.51 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Przetwory Dżemy Musy

Dżem jabłkowy z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka opłukać, obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka i dodać do nich pozostałe składniki. Całość gotować do momentu, gdy jabłka zmiękną i powstanie z nich mus (około 30 minut)
  • 2. Jeszcze gorący dżem przelać do wyparzonych słoików i dobrze zakręcić. Postawić do góry nogami i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
  • 3. Podawać z naleśnikami, kanapkami, lub jak kto lubi :D Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować