Dżem rabarbarowo-truskawkowy

4.5 (179 ocen)

  • 40 min

Bardzo lubię takie połączenie słodkich truskawek i kwaśnego rabarbaru. Taki dżemik jest świetny do naleśników, gofrów i na kanapki.

  • 40 min

Składniki:

  • • 1 kg truskawek
    • 1 kg rabarbaru
    • 1 szklanka cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dżemy

Dżem rabarbarowo-truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Rabarbar pokroić na 2 cm kawałki.
    • Wrzucić go do garnka z cukrem i 2 łyżkami wody i rozgotować.
    • Dodać obrane z szypułek truskawki i gotować do odparowania wody ok. 15 minut.
    • Gorący dżem wlać do słoików wymytych w zmywarce, zakręcić i odwrócić do góry dnem. Przykryć ściereczką, po wystygnięciu odstawić na miejsce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować