DŻEMIK CZEKOLADOWO-ŚLIWKOWY /POLSKA WERSJA NUTELII

0 (0 ocen)

  • Średni

Pyszny antydepresant na jesienne wieczory

  • Średni

Składniki:

  • 2, 5 KG śLIWEK 1 KG CUKRU15 DAG KAKAO 20 DAG ORZECHóW:
    - śliwki węgierki: 2.5 kilograma
    - cukier: 1 kilogram
    - kakao: 15 dekagramów
    - orzechy włoskie: 20 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Dżemik czekoladowo-śliwkowy /polska wersja nutelii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki myjemy, drelujemy, kroimy na ćwiartki i umieszczamy w garnku
  • 2. Smażymy na wolnym ogniu ok. 1 godziny od czasu do czasu mieszając
  • 3. Po godzinie dodajemy cukier, kakao, pokrojone orzechy włoskie i cały czas mieszamy.
    Im dłużej gotujesz tym dżemik jest bardziej gęsty.
  • 4. Przekładamy dżemik do gorących słoiczków i wekujemy.

    Wekujemy: Zakręcone słoiczki wkładamy do garnka z zimną wodą i zagotowujemy je (od momentu pierwszego bulgotania przez 15 min na malutkim ogniu). To jedno z tych pojęć oczywistych a na początku sprawia małą trudność.
  • 5. Pyszny antydepresant na jesienne wieczory.
    Smacznego Ania&Nika
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki węgierki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować