Ekspresowy tort kokosowy

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Szybki sposób na smaczną słodkość.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - gotowe blaty biszkoptowe: 1 sztuka
    - likier kokosowy: 2 łyżki
    - budyń kokosowy: 2 sztuki
    - mleko: 1 litr
    - wiórki kokosowe: 1 szklanka
    - płatki migdałowe: 0.5 szklanki
    - śmietanka kremowa: 1 szklanka
    - cukier puder: 3 łyżki
    - fix do bitej śmietany: 1 sztuka
    - biała czekolada (tabliczka): 0.5 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ekspresowy tort kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Likier wymieszaj z dwiema łyżkami wody i nasącz blaty.
    Budynie przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu
    i wystudź. Połącz je z płatkami migdałowymi i wiórkami
    (zostaw 3 łyżki do dekoracji). Gęstą masą przełóż biszkopt.
    Śmietanę ubij z cukrem pudrem i fixem, posmaruj nią boki
    i wierzch tortu. Obsyp boki pozostawionymi wiórkami,
    a wierzch wiórkami białej czekolady (możesz zeskrobać je z tabliczki małą szpachelką lub nożem albo zetrzeć na tarce).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować