Eierspeise - gęsta jajecznica podawana na małej patelence

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

....jeden z przepisów na austriacki podwieczorek......w smaku wytrawnym.........

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 3 sztuki
    - papryka czerwona: 1 plaster
    - szczypiorek cienki posiekany: 2 łyżki
    - natka pietruszki posiekana: 1 łyżka
    - szynka: 1 plaster
    - sól i pieprz (do smaku): 2 szczypty
    - masło: 1 łyżeczka

Eierspeise - gęsta jajecznica podawana na małej patelence - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • austriacka gęsta jajecznica 1. Masło lekko topimy na patelni, wbijamy jajka, roztrzepujemy je i smażymy. W połowie smażenia dodajemy resztę pokrojonych składników (papryka, szynka, szczypiorek, natka) i doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy