Eskalopki z żółtego sera

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wspaniała kolacja, wspaniała przystawka, wspaniały lunch...... i jeszcze kilka innych .Po raz pierwszy jadłam je w Rumuni , gdzie przyrządzono je podobno ze specjalnie produkowanego do tego celu sera żółtego . Ich smak mnie urzekł i bardzo często je przyrządzam , to szybkie w przygotowaniu danie

  • 30 min

Składniki:

  • 20 dag żółtego sera ( tutaj chedar) w kawałku
    1 jajko
    ostra musztarda
    tarta bułka
    sól, pieprz
    olej do smażenia

    surówka z warzyw o zdecydowanym smaku słodko-kwaśnym lub żurawina do mięsa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dania główne Ser

Eskalopki z żółtego sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ser pokrój w plastry 8 mm
    2. Każdy plaster posmaruj musztardą z obu stron
    3. Jajko roztrzep z solą, pieprzem i odrobiną zimnej wody
    4. Na patelni rozgrzej olej
    5. Ser panieruj dokładnie w jajku i tartej bułce
    6. Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z każdej strony
    7. Podaj z surówką lub żurawiną natychmiast po usmażeniu

Porady

Panierkę trzeba wklepać nieco w ser przed smażeniem , aby skórka trzymała się sera

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować