Bardzo szybkie i pyszne danie z makaronem. Ze świątecznymi grzybkami smakuje wyśmienicie:)
Składniki:
1/2 opakowania makaronu kokardki (farfalle) czyli 250 g
3 łyżki świątecznych,suszonych grzybów (przygotowanych na Wigilię do okraszenia wigilijnych pierogów z kapustą i grzybami- ugotowanych i podsmażonych z cebulką)
1 żółtko
3 łyżeczki śmietanki
posiekana natka pietruszki
3 gałązki tymianku cytrynowego
sól i pieprz do smaku
Farfalle z grzybkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie,odcedzić,przełożyć na patelnię.Dodać grzyby,wymieszać,podgrzać.W kubeczku rozmieszać żółtko ze śmietanką,wlać do makaronu z grzybami,na malutkim ogniu wszystko razem wymieszać,dodać posiekaną natkę pietruszki oraz listki tymianku cytrynowego,doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego:)
Komentarze