Farfalle z kurczakiem i kurkami w kremowym sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
2.Kurki myjemy i rozdzielamy na mniejsze części.
3.Cebulę kroimy w kostkę, kurczaka kroimy w drobne kosteczki.
4.Na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię wrzucamy cebulę i wyciskamy czosnek. Podsmażamy.
5.Po chwili dodajemy kurczaka i solimy. Jak mięso się zarumieni, dodajemy grzyby i dusimy, mieszając co jakiś czas przez około 5 minut.
6.Następnie dodajemy zioła prowansalskie i śmietanę. Jak śmietana nieco zgęstnieje, dodajemy serek topiony i całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy około 10 minut na małym ogniu. Całość posypujemy szczypiorem i mieszamy.
Komentarze