Farsze do jajek

4.5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Jestem rencistką. Gotuję dla 3 osób. Chętnie przyrządzam też większe ilości, gdy na obiad mają przyjść córka i syn z rodzinami. Największą jednak przyjemność sprawia mi pieczenie.

  • 30 min

Składniki:

  • ● 6 jajek
    Farsz z rokpolem:
    ● 2 żółtka
    ● 3 dag rokpolu (plaster)
    ● łyżeczka posiekanego szczypiorku
    ● sól
    ● pieprz
    Farsz zielony:
    ● 2 łyżki tłustego twarogu
    ● 2 łyżki roztartego miąższu awokado
    ● łyżeczka soku z cytryny
    ● łyżeczka rozmrożonego szpinaku
    ● sól
    ● pieprz
    Farsz różowy:
    ● 2 łyżki chudego twarogu
    ● łyżka przecieru pomidorowego
    ● 1/4 łyżeczki przyprawy chili
    ● sól
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Farsze do jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,
    studzimy w zimnej wodzie, obieramy
    ze skorupek, przekrawamy
    na pół. Wyjmujemy żółtka
    i przekładamy do miseczki.
  • 2. Składniki poszczególnych
    farszów ucieramy na jednolite
    masy, dodając po 2 żółtka. Połówki
    białek układamy na półmisku
    i szprycą wyciskamy na
    każdą rozetkę z farszu.

Porady

● Ponieważ awokado szybko ciemnieje, skrapiamy je sokiem z cytryny zaraz po przekrojeniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować