Faszerowana papryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Soczewicę płuczemy
pod bieżącą wodą i gotujemy
ok. 15 minut w osolonym
wrzątku. Odcedzamy.
2.Pieczarki oczyszczamy
i drobno kroimy. Cebule
i czosnek obieramy i siekamy.
Cebulę szklimy na rozgrzanym
oleju. Dodajemy
pieczarki i podsmażamy.
Wkładamy mięso i czosnek.
Podsmażamy, mieszając.
Doprawiamy solą, pieprzem,
oregano, bazylią i papryką.
Dodajemy koncentrat, oliwki
i soczewicę. Mieszamy.
3.Papryki myjemy, osuszamy.
Wycinamy ogonki i wydrążamy
gniazda nasienne. Nadziewamy farszem. Układamy
w naczyniu żaroodpornym.
Wlewamy bulion.
Pieczemy ok. 2 godzin
w piekarniku rozgrzanym do
temperatury ok. 170 °C.
Komentarze