Faszerowana papryka kurczakiem i cukinią

4.5 (144 ocen)

  • 20 min

Moim zdaniem z tym farszem smakują o niebo lepiej niż te z ryżem.Polecam :-)

  • 20 min

Składniki:

  • 2 duże papryki (kolor do wyboru)
    1 duża pojedyncza pierś z kurczaka
    1 kulka mozzarelli
    1 mała cukinia
    1 łyżka przyprawa kebab
    1 łyzka przyprawa złocista do kurczaka
    2 łyżki oliwy
    sól,pieprz (wg.uznania)
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Faszerowana papryka kurczakiem i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowana papryka kurczakiem i cukinią 1. Pierś kroimy w drobną kostkę.Z papryki odcinamy wieczka i usuwamy nasionka-płuczemy pod bieżącą wodą.
    Mozzarellę kroimy w kostkę,ale zostawiamy sobie dwa plastry w całości.
    Na patelni podsmażamy kurczaka z dodatkiem przypraw,następnie dodajemy pokrojoną w paseczki cukinię i chwilkę dusimy pod przykryciem.Gdy już to jest gotowe przekładamy do miski.Po przestygnięciu dodajemy pokrojoną mozzarellę,solimy,pieprzymy i wszystko mieszamy.
    Następnie farszem wypełniamy nasze papryki dość mocno ugniatając,aby jak najwięcej farszu weszło i przykrywamy wieczkami. Smarujemy naczynie żaroodporne oliwą,wkładamy papryki i przykrywamy.Pieczemy je w 190*C przez 40 minut ( środkowa półka góra-dół grzanie) i gotowe.
  • Faszerowana papryka kurczakiem i cukinią 2. Tak przygotowana paprykę podajemy z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego . . . .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Mozzarella Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować