Faszerowaną paprykę możemy zrobić nie tylko w piekarniku. Jeszcze lepsza jest ta na grillu. Zawijamy ją w folię i pozwalamy przesiąkać grillowymi smakami.
20 min
Składniki:
2 papryki
300 g mięsa mielonego
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 pomidor
2 łyżki ketchupu
1 szkl ugotowanego na półtwardo ryżu
1 jajko
10 dag sera
oregano,sól,pieprz
masło
Faszerowana papryka z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Papryki przekrawamy na pół, wyjmujemy gniazda nasienne, oczyszczamy.
Na rozgrzaną patelnie dajemy łyżkę masła, wrzucamy ryż, posiekaną w kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek. Podsmażamy. Przekładamy do miseczki i mieszamy z mielonym mięsem, jajkiem, posiekanym drobno pomidorem, ketchupem, doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Nadziewamy papryki, posypujemy odrobiną startego sera, zawijamy w folię aluminiową i grillujemy ok 15- 20 minut do miękkości.
Komentarze