Faszerowana papryka z kurczakiem i ogórkiem

5 (1 ocen)

  • 30 min

Cześć wszystkim w kolejnej odsłonie oraz zapraszam na wyprawę w krainę kolorowej papryki !

  • 30 min

Składniki:

  • -250 g papryki (2 papryczki średniej wielkości),
    -60 g kaszy kuskus,
    -150 g surowej piersi z kurczaka,
    -150 g zielonego, gruntowego ogórka,
    -5 g łuskanego słonecznika,
    -tymianek,
    -oregano,
    -pieprz,
    -papryka ostra,
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Faszerowana papryka z kurczakiem i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy i odważamy produkty, nastawiamy piekarnik na 180 stopni.
  • 2. Kurczaka doprawiamy ostrą papryką, oregano i pieprzem oraz smażymy na elektrycznym grillu (jeżeli ktoś nie ma, można ugotować).
  • 3. Kasze kuskus mieszamy z ziarnami łuskanego słonecznika i zalewamy wrzątkiem (wg. instrukcji na opakowaniu).
  • 4. Drobno kroimy ogórka, wrzucamy go do miseczki, po czym dodajemy łyżeczkę soku z cytryny, szczyptę tymianku, pieprzu i oregano, wszystko dokładnie mieszamy.
  • 5. Wszystkie w/w składniki po przyrządzeniu, wrzucamy na patelnie i podsmażamy ok. 5 minut ciągle mieszając.
  • 6. Dokładnie myjemy paprykę, odcinamy 1/6 (daszek), oczyszczamy środek i ugniatamy do niego wykonany farsz.
  • 7. Wyścielamy kratkę papierem do pieczenia, układamy paprykę oraz nakrywamy ją daszkami.
  • 8. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.
  • 9. Wykładamy na talerz, GOTOWE ! SMACZNEGO !

Porady

Wartość odżywcza na 100 g gotowego produktu: Kcl: 79 Białka: 7,6 g Węglowodany: 9,3 g Tłuszcze: 1 g Zapraszam na mojego dietetycznego bloga kulinarnego : https://pasjajedzenieszczescie.wordpress.com/

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować