Faszerowana pierś z kurczaka na kanapki

4.5 (165 ocen)

  • 10 min

Jedna z moich wędlinek na kanapki. Ponieważ nie lubię sklepowej wędliny i jem tylko swojskie wyroby,, robię ją regularnie na kanapki. Jest delikatna, soczysta i prze pyszna.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    6 suszonych pomidorów
    kilak liści bazylii
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka oliwy
    1 łyżka soku z cytryny
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Faszerowana pierś z kurczaka na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy oliwę, sok z cytryny, dodajemy posiekany czosnek roztarty z solą. Pierś z kurczaka nacinamy tworząc kieszonkę, smarujemy w środku marynatą, wkładamy suszone pomidory i liście bazylii. Całą pierś smarujemy marynatą ze wszystkich stron i odstawiamy na 15 minut. Wkładamy do rękawa do pieczenia, związujemy i pieczemy ok 20 minut. Na koniec można rozciąć rękaw i zrumienić skórkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować