Faszerowana pierś pieczarką oraz morelą

0 (0 ocen)

Kolejna pyszna i piękna propozycja na pierś z kurczaka,zapraszam:)

Składniki:

  • Składniki na 1 porcję:

    1 pojedyncza pierś kurczaka
    1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
    1/2 łyżeczki przyprawy do grilla
    1 łyżeczka majeranku
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
    2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
    1 mała cebula
    2 duże pieczarki
    2 łyżki rzeżuchy
    2 morele suszone
    1 jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowana pierś pieczarką oraz morelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowana kieszonka z kurczaka 1. Mięso umyć,osuszyć oraz oczyścić z błon oraz tłuszczu. Naciąć kieszonkę. W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy i dokładnie natrzeć mięso.
  • pieczarki i cebula 2. Obraną cebulę pokroić w cienkie pół plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę. Oczyszczone pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Dodać na patelnię. Smażyć do momentu aż zmniejszą swoją objętość i zarumienią się. Zdjąć z ognia. Rzeżuchę posiekać i dodać na patelnię. Zamieszać i lekko przestudzić farsz.
  • nadziana pierś 3. Pierś nadziać obicie farszem. Na wierzch farszu ułożyć morelę i spiąć mięso wykałaczkami. Odłożyć do lodówki na około 2 godziny. Na patelni rozgrzać olej. Mięso obtoczyć w jajku i bułkę i smażyć z obu stron na rumiano co chwilę mieszając. Przełożyć na ręcznik papierowy i odsączyć. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować