Faszerowana pierś pieczarką oraz morelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć,osuszyć oraz oczyścić z błon oraz tłuszczu. Naciąć kieszonkę. W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy i dokładnie natrzeć mięso.
2.Obraną cebulę pokroić w cienkie pół plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę. Oczyszczone pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Dodać na patelnię. Smażyć do momentu aż zmniejszą swoją objętość i zarumienią się. Zdjąć z ognia. Rzeżuchę posiekać i dodać na patelnię. Zamieszać i lekko przestudzić farsz.
3.Pierś nadziać obicie farszem. Na wierzch farszu ułożyć morelę i spiąć mięso wykałaczkami. Odłożyć do lodówki na około 2 godziny. Na patelni rozgrzać olej. Mięso obtoczyć w jajku i bułkę i smażyć z obu stron na rumiano co chwilę mieszając. Przełożyć na ręcznik papierowy i odsączyć. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego:)
Komentarze