Faszerowane udka

0 (0 ocen)

  • Średni

Mięso z kurczaka jest bardzo smaczne i można z niego przygotować wiele pysznych dań .

  • Średni

Składniki:

  • - udka z kurczaka (tylko góry z udek): 6 sztuk
    - ser mozarella: 10 dekagramów
    - pomidory bez skórki w puszce: 1 puszka
    - przecier pomidorowy: 1 szklanka
    - pieprz kolorowy-ziarna: 6 sztuk
    - cebula czerwona: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - jarzynka: 1 łyżeczka
    - olej: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowane udka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • faszerowane udka 1. Z mięsa usunąć kości starając się nie uszkodzić mięsa,następnie rozbić tłuczkiem i posypać przyprawą do drobiu.Pomidory osączyć z zalewy,ser pociąć w słupki i delikatnie umieścić w środku pomidora,posypać bazylią .
  • faszerowane udka 2. Nafaszerowany pomidor umieścić na środku rozbitego mięsa(mięso ma być skórą do dołu)i zwinąć w paczuszkę ,naciągając skórkę okręcić nią całe mięso,spiąć wykałaczką .
    Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim mięso.Podsmażone przełożyć do garnka ,zalać sosem i dusić na małym ogniu około 30 min.
  • faszerowane udka 3. Sos:
    Pomidory które nam zostały,pokroić w kostkę ,dodać do zalewy ,dolać 1 szklankę przecieru pomidorowego,dodać cebulę pokrojoną w piórka,czosnek w kosteczkę ,pieprz kolorowy,bazylię i jarzynkę .Dusić wszystko z mięsem na koniec ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
  • faszerowane udka 4. Podawać z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować