Faszerowane udka z kurczaka 1

4.5 (143 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Mojej rodzince już znudziły się ciągle te same dania chcą czegoś nowego .Trudno im dogodzić .

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 6 udek z kurczaka

    400 gram pieczarek

    300 gram mięsa mielonego miałam łopatkę

    suszone pomidorki z czosnkiem bazylią 3 łyżki

    pół łyżeczki soli cytrynowej w płatkach

    papryka węgierska

    pieprz biały
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowane udka z kurczaka 1 - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowane udka 1. Udka myjemy wycinamy kość . Teraz zostawiamy niech woda odcieknie.


  • Faszerowane udka 2. Pieczarki myjemy kroimy w plasterki smażymy na oleju rzepakowym doprawiamy suszonymi pomidorkami i solą cytrynową oraz pieprzem białym . Studzimy , dodajemy mięso mielone.
  • Faszerowane udka 3. Mieszamy i nadziewamy udka wciskamy do środka farsz i zawijamy udko pod spód.
  • Faszerowane udka 4. Pieczemy w formie prostokątnej . Na spód kładziemy folię aluminiową i na to układamy udka posypujemy je leciutko sola i czerwoną mieloną papryką . Pieczemy udka 75 minut pod folia aluminiowa w 180 stopniach . Pod koniec pieczenia odkrywamy folie i kurczak się dopieka .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować