Faszerowane bakłażany

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Zapiekane bakłażany faszerowane serem tofu, pomidorkami, kaszą kuskus i groszkiem

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - bakłażan: 1 sztuka
    - ser tofu: 100 gramów
    - pomidorki koktajlowe: 10 sztuk
    - olej: 2 łyżki
    - kasza kuskus: 2 łyżki
    - pesto zielone: 1 łyżka
    - groszek konserwowy drobny: 3 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz biały świeżo zmielony: 1 szczypta

Faszerowane bakłażany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana przekroić, na pół i wydrążyć część nasienną. Ser tofu pokroić w kostkę, a pomidorki na pół. Kaszę zalać wrzątkiem i odstawić do przestygnięcia.
  • 2. Oliwę zmieszać z pesto, pomidorkami, serem i kaszą, doprawić solą i pieprzem. Farsz nałożyć do bakłażana i wstawić do piekarnika na 20 min w temp. 190 stopni. Upieczone bakłażany posypujemy drobnym groszkiem. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy