Faszerowane buraczki kaszą zapiekane z fetą w towarzystwie pstrąga łososiowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W dwóch osobnych garnkach gotujemy kasze i buraki w łupinach.
2.Kasze odcedzamy
3.Buraki studzimy , obieramy, i wydrążamy środek
4.Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy obraną i pokrojoną cebulę , czosnek i na samym końcu dodajemy natkę pietruszki . Gdy kasza jest już odcedzona dodajemy ją na patelnie i dokładnie wszystko razem mieszamy doprawiamy szczyptą Vegety
5.Gotowym farszem faszerujemy wydrążone buraki
6.Następnie kładziemy po 15 g sera feta
7.Wkładamy gotowe buraki do naczynia żaroodpornego
8.Na foli aluminiowej kładziemy 150 g fileta z pstrąga łososiowego solimy i pieprzymy na środku kładziemy 2 gałązki koperku i plasterki cytryny z obu stron. zawijamy folię
9.Wszystko wkładamy do piekarnika (ja mam gazowy jeszcze więc na 5 ustawiam i piekę 20 minut )
Wyjmuje układam na talerzu i dekoruje smacznego
Komentarze